
Avienos šašlykas su šparagais ir naan bread
Šis receptas yra įkvėptas Nacionalinės grilio dienos šventimo, kurį surengiau nuostabiu oru Škotijoje. Pagrindiniai patiekalo komponentai yra avienos šašlykai, šviežiai kepti su šparagais, bei naan duona. Tai puikus savaitgalio patiekalas, puikiai tinkantis šventei ar tiesiog maloniam poilsiui lauke.
Reikalingi Įrankiai
- Grilio keptuvė (Gerai įkaitinta keptuvė puikiai tinka avienos ir šparagų kepimui.)
- Grotelės (Galima kepti tiesiai ant grotelių, jei norima intensyvesnio dūmo skonio.)
- Mėsos šakutės (Šašlykų apvertimui ir patikrinimui.)
Ingredientai
- 500 g Avienos mėsos - Supjaustyta į kubelius, tinkama šašlykams.
- 200 g Šparagų - Šviežiai nupjauti ir nuplauti.
- 4 vnt Naan duonos - Šiek tiek pašildyti prieš patiekiant.
- 3 vnt Česnako skiltelės - Susmulkinti ir sumaišyti su marinatu.
- 2 vnt Raudonosios paprikos - Kapotos mažais gabaliukais, marinatui.
- 1 vnt Citrina - Citrinos sultys marinatui.
- 50 ml Alyvuogių aliejus - Marinatui ir šiek tiek kepti.
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį.
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Šviežiai malti, pagal skonį.
- 1 a.š. Kmynai - Marinatui.
Gaminimo eiga
- Avienos mėsą supjaustyti į kubelius, sudėti į dubenį, pridėti susmulkintą česnaką, paprikas, kmynus, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Gerai išmaišyti ir palikti marinuotis mažiausiai 2 valandas.
- Įkaitinti grilio keptuvę ar groteles. Dėti avienos kubelius ant iešmelių, kepti apie 20-25 minutes, nuolat apverčiant, kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
- Šparagus kepti grilio keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus, kol jie tampa švelniai apskrudę, bet išlaiko šviežią žalią spalvą.
- Patiekti avienos šašlykus su keptais šparagais ir šviežiai pašildyta naan duona.
Pabaigai…
Jei norite intensyvesnio skonio, avienos šašlykus galite kepti tiesiogiai ant grotelių. Naan duoną galima pateikti su česnakiniu sviestu, kad suteiktumėte papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 45gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 900mgKalis: 600mgSkaidulos: 7gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 15mg