Avinžirnių karis
Tai sveikas, maistingas, naudingas mūsų organizmui ir sotus patiekalas, kuris puikiai tiks net ir šeimyniniams pietums. Taip pat avinžirnių karis tiks tiek veganams, tiek vegetarams, tiek visavalgiams. Šis patiekalas leidžia įjungti fantaziją, naudoti kitokius, labiau mėgiamus produktus, vienus keisti kitais, tačiau kario gaminimo būdas lieka toks pat. Atraskite savo skonį 🙂
Ingredientai
- 0,5 puodelio ryžių
- 1 puodelis vandens
- 1,5 puodelio kokoso pieno
- 1 skardinė avinžirnių
- 1-2 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2-3 pomidorai
- Prieskoniai ir pagardinimai: 2 vidutiniai svogūnai, 3 skiltelės česnako, šiek tiek citrinos sulčių, druskos, klevų sirupo, baziliko ir kiti mėgiami prieskoniai
Gaminimo eiga
- Išvirti ryžius (nepervirti).
- Kol ryžiai verda,susmulkinti svogūnus, česnako skilteles, baziliką, išspausti citrinos sulčių.
- Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, įkaitinti ir sudėti smulkintus svogūnus, česnakus su prieskoniais. Šiek tiek apkepinti.
- Į keptuvę supilti kokoso pieną, paragauti, ar nieko netrūksta. Sudėti sojos padažą ir avinžirnius. Kepti ant silpnos ugnies apie 5-7 min. Galiausiai sudėti smulkintus pomidorus.
- Štai ir viskas: ryžiai išvirę, avinžirnių karis paruoštas, beliko juos patiekti kartu.
- Skanaus!
Pabaigai…
Maisto gaminimas kitiems yra puikus būdas parodyti rūpestį ir dėkingumą.