Avinžirnių karis

Avinžirnių karis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tai sveikas, maistingas, naudingas mūsų organizmui ir sotus patiekalas, kuris puikiai tiks net ir šeimyniniams pietums. Taip pat avinžirnių karis tiks tiek veganams, tiek vegetarams, tiek visavalgiams. Šis patiekalas leidžia įjungti fantaziją, naudoti kitokius, labiau mėgiamus produktus, vienus keisti kitais, tačiau kario gaminimo būdas lieka toks pat. Atraskite savo skonį 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 3 porcijos

Ingredientai
  

  • 0,5 puodelio ryžių
  • 1 puodelis vandens
  • 1,5 puodelio kokoso pieno
  • 1 skardinė avinžirnių
  • 1-2 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2-3 pomidorai
  • Prieskoniai ir pagardinimai: 2 vidutiniai svogūnai, 3 skiltelės česnako, šiek tiek citrinos sulčių, druskos, klevų sirupo, baziliko ir kiti mėgiami prieskoniai

Gaminimo eiga
 

  • Išvirti ryžius (nepervirti).
  • Kol ryžiai verda,susmulkinti svogūnus, česnako skilteles, baziliką, išspausti citrinos sulčių.
  • Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, įkaitinti ir sudėti smulkintus svogūnus, česnakus su prieskoniais. Šiek tiek apkepinti.
  • Į keptuvę supilti kokoso pieną, paragauti, ar nieko netrūksta. Sudėti sojos padažą ir avinžirnius. Kepti ant silpnos ugnies apie 5-7 min. Galiausiai sudėti smulkintus pomidorus.
  • Štai ir viskas: ryžiai išvirę, avinžirnių karis paruoštas, beliko juos patiekti kartu.
  • Skanaus!

Pabaigai…

Maisto gaminimas kitiems yra puikus būdas parodyti rūpestį ir dėkingumą.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Indiški patiekalai, Karis, Pasaulio virtuvė, Patiekalai pietums, Ryžių patiekalai, Sveiki patiekalai, Troškinys, Veganams, Vegetarams
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating