Avinžirnių kotletukai
Šis patiekalas itin tiks žmonėms, kurie rūpinasi savo sveikata ir valgo sveiką bei kokybišką maistą. Nors šiam patiekalui nereikia daug ingridientų, jis gali puikiai tikti Jūsų pietums – išbandykite!
Ingredientai
- 250 g avinžirnių
- 2 kiaušiniai
- Šiek tiek svogūno, česnakų, žolelių prieskonių (pagal skonį)
- (Taip pat galima paįvairinti gaminant su morkomis, cukinijomis ar kitomis tinkančiomis ir JUms patinkančiomis daržovėmis)
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
- Prieš gaminant, visai dienai užmerkti ir išbrinkinti avinžirnius.
- Avinžirnius virti apie 1 valandą.
- Supjaustyti svogūnus, česnakus, ir kitas daržoves (jeigu jas naudosite) ir troškinti.
- Išvirtus avinžirnius sutrinti. Į jų masę sudėti troškintas daržoves, kiaušinius. Viską išmaišyti.
- Iš gautos masės formuoti kotletukus.
- Kepti keptuvėje. Taip pat galima kepti ir orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus.
Pabaigai…
Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.