
Avinžirnių kukuliai
Tikriausiai kiekvienas esame valgę mėsos kotletukus ar kukulius, tačiau ar yra tekę ragauti kukulius be mėsos, o iš daržovių? Jei ne, tuomet garantuojame, kad labai lengvai, greitai, nesudėtingai ir vos iš kelių ingredientų galima pasigaminti tokius pat gardžius, sveikus, maistingus, sočius ir dar neatrasto skonio kukuliukus iš avinžirnių! Puikus receptas vegetarams ir veganams, o ir visavalgiams taip pat gali labai patikti 🙂
Ingredientai
- Šiek tiek aliejaus
- 1 svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 1 skardinė avinžirnių
- 0,5 puodelio džiūvėsėlių
- Prieskoniai: petražolės, druska, pipirai, paprikos milteliai, kt. mėgiami
- 1 kiaušinis
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų.
- Apkepinkite susmulkintą svogūną ir česnako skilteles, jiems apkepus suberkite į maisto trintuvą.
- Į trintuvą supilkite ir perplautus ir nusunktus avinžirnius.
- Suberkite džiūvėsėlius, pagardinkite prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir gerai viską sutrinkite iki vientisos masės.
- Suformuokite rutuliukus, juo sudėkite į skardą, padengtą kepimo popieriumi.
- Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- Labai skanu su ryžiais, padažu ar daržovėmis.
Pabaigai…
Gaminimo laikai gali skirtis; visada patikrinkite, ar patiekalas paruoštas, kad išvengtumėte permaisto ar nepilnai iškepusio patiekalo.