Avinžirnių užtepas

Avinžirnių užtepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Visą informaciją apie receptą rasite apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • avinžirniai: 500 gramų
  • česnakas: 1-2 skiltelės
  • alyvuogių aliejus: 80 mililitrų
  • citrinų sultys: 100 mililitrų
  • malta paprika
  • malti juodieji pipirai
  • druska
  • žalumynai (neprivaloma)

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia išmirkytus avinžirnius išvirkime nedaug pasūdytame vandenyje (jei norite, galite naudoti konservuotus), nusunkime (nedaug nuoviro palikime) bei atvėsinkime. Tuomet visas sudedamąsias dalis sudėkime į elektrinį trintuvą bei sutrinkime. Gautą masę pagardinkime druska ir pipirais pagal skonį. Jei užtepas gavosi per tirštas, įpilkime šiek tiek nuoviro. Sudėkime gautą užtepą į indelį, pašlakstykime aliejumi, pabarstykime paprika ir smulkintais žalumynais.
  • Galiausiai patiekime su laužytomis pitomis arba šviežiomis daržovėmis. Taip pat galime užtepo pridėti į paplotėlių vidų, priklausomai nuo patinkančio skonio. Ragaujam!

Pabaigai…

Visada plaukite rankas ir dezinfekuokite paviršius, kad išlaikytumėte higieną.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating