Avinžirnių užtepas
Visą informaciją apie receptą rasite apačioje.
Ingredientai
- avinžirniai: 500 gramų
- česnakas: 1-2 skiltelės
- alyvuogių aliejus: 80 mililitrų
- citrinų sultys: 100 mililitrų
- malta paprika
- malti juodieji pipirai
- druska
- žalumynai (neprivaloma)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia išmirkytus avinžirnius išvirkime nedaug pasūdytame vandenyje (jei norite, galite naudoti konservuotus), nusunkime (nedaug nuoviro palikime) bei atvėsinkime. Tuomet visas sudedamąsias dalis sudėkime į elektrinį trintuvą bei sutrinkime. Gautą masę pagardinkime druska ir pipirais pagal skonį. Jei užtepas gavosi per tirštas, įpilkime šiek tiek nuoviro. Sudėkime gautą užtepą į indelį, pašlakstykime aliejumi, pabarstykime paprika ir smulkintais žalumynais.
- Galiausiai patiekime su laužytomis pitomis arba šviežiomis daržovėmis. Taip pat galime užtepo pridėti į paplotėlių vidų, priklausomai nuo patinkančio skonio. Ragaujam!
Pabaigai…
Visada plaukite rankas ir dezinfekuokite paviršius, kad išlaikytumėte higieną.