Avižiniai sausainiai
Avižiniai sausainiai – tai paprasti ir sveiki skanėstai, kuriuose avižų skonis dera su sviesto saldumu. Šiuos sausainius paprastai sudaro avižų, miltų, sviesto, cukraus ir kepimo miltelių mišinys. Rezultatas – gardūs kaimiški sausainiai, kurių tekstūra dėl avižų šiek tiek kramtoma. Mėgaukitės šiais sausainiais kaip greitu užkandžiu arba derinkite juos su mėgstamu karštu gėrimu, kad jaustumėte paguodą.
Ingredientai
- Avižos
- Miltai
- Sviestas
- Cukrus
- Kepimo milteliai
- Pienas (neprivaloma)
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki maždaug 180 °C temperatūros.
- Sudėkite sausus ingredientus: Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Sumaišykite šiuos sausus ingredientus.
- Sudėkite sviestą: Į sausą mišinį supjaustykite arba įmaišykite šaltą sviestą. Maišykite, kol mišinys taps panašus į stambius trupinius. Tai galite padaryti naudodami tešlos pjaustyklę arba pirštus.
- Pasirinktinai: Įpilkite pieno: Jei tešla atrodo per sausa, galite įpilti truputį pieno, kad tešla taptų vientisa. Šis veiksmas nėra privalomas ir gali padidinti sausainių drėgnumą.
- Formuokite sausainius: Paimkite tešlos gabalėlius ir suformuokite iš jų apskritimus arba pageidaujamą sausainių formą. Dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.
- Kepkite: Kepkite avižinius sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. arba kol kraštai taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.