Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Avižiniai sausainiai – tai paprasti ir sveiki skanėstai, kuriuose avižų skonis dera su sviesto saldumu. Šiuos sausainius paprastai sudaro avižų, miltų, sviesto, cukraus ir kepimo miltelių mišinys. Rezultatas – gardūs kaimiški sausainiai, kurių tekstūra dėl avižų šiek tiek kramtoma. Mėgaukitės šiais sausainiais kaip greitu užkandžiu arba derinkite juos su mėgstamu karštu gėrimu, kad jaustumėte paguodą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Avižos
  • Miltai
  • Sviestas
  • Cukrus
  • Kepimo milteliai
  • Pienas (neprivaloma)

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki maždaug 180 °C temperatūros.
  • Sudėkite sausus ingredientus: Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Sumaišykite šiuos sausus ingredientus.
  • Sudėkite sviestą: Į sausą mišinį supjaustykite arba įmaišykite šaltą sviestą. Maišykite, kol mišinys taps panašus į stambius trupinius. Tai galite padaryti naudodami tešlos pjaustyklę arba pirštus.
  • Pasirinktinai: Įpilkite pieno: Jei tešla atrodo per sausa, galite įpilti truputį pieno, kad tešla taptų vientisa. Šis veiksmas nėra privalomas ir gali padidinti sausainių drėgnumą.
  • Formuokite sausainius: Paimkite tešlos gabalėlius ir suformuokite iš jų apskritimus arba pageidaujamą sausainių formą. Dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.
  • Kepkite: Kepkite avižinius sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. arba kol kraštai taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Sausainiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating