Avižinių dribsnių apkepas

Avižinių dribsnių apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Daugiau apie šį patiekalą rasite apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • pienas: 2 stiklinės,
  • avižiniai dribsniai: 1/2 stiklinės,
  • 4 kiaušinių,
  • 3 šaukštų cukraus,
  • 3 šaukštų uogienės,
  • 2 šaukštų sviesto,
  • 1 šaukšto džiūvesėlių,
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus,
  • druskos.

Gaminimo eiga
 

  • Pieną užvirinkite, suberkite dribsnius, įdėkite druskos pagal skonį ir išvirkite košę, kol bus tiršta. Ištrinkite sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius. Košę atvėsinkite, imkite dalimis, sumaišykite su kiaušinių mase ir gerai ištrinkite.
  • Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais. Košės mišinį padalinkite į dvi dalis, pusę sukrėskite į kepimo formą, uždėkite uogienės, ant viršaus – antrą pusę košės.
  • Paviršių išlyginkite ir patepkite kiaušiniu. Kepkite vidutinėje temperatūroje apie minučių.

Pabaigai…

Pasirinkite tinkamus serviravimo indus, kad patiekalas atrodytų dar patrauklesnis.
Recepto raktažodžiai Apkepai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating