Avižų ir džiovintų vyšnių sausainukai
Visa reikalinga informacija yra apačioje.
Ingredientai
- 160-180 g sviesto
- 120 g cukraus
- Žiupsnis cinamono ir malto imbiero
- Stiklinė avižinių dribsnių
- Sauja džiovintų vyšnių
- Miltų
- Sauso raudono vyno
Gaminimo eiga
- Vyšnias minučių užpilame vynu. Paskui gerai nusausiname.
- Cukrų sumaišome su cinamonu, imbieru, gerai išsukame. Supilame išlydytą dar šiltą sviestą, avižinius dribsnius, vyšnias ir vėl išsukame. Įmaišome šiek tiek miltų, kad būtų vidutinio kietumo tešla.
- Aliejumi pateptomis rankomis formuojame plonus paplotėlius ir kepame orkaitėje apie pusvalandį.
Pabaigai…
Būkite kantrūs ir atidūs, ypač gamindami sudėtingus patiekalus.