
Aziijietiški Traškūs Suktinukai
Šią savaitę labai norėjau naujų skonių savo virtuvėje. Todėl šiandien ruošiant Trečiadienio/Ketvirtadienio vakarienės meniu, pagaminau nuostabaus skonio suktinukus, todėl skubu dalintis, nes jie verti atsidurti kiekvieno lėkštėje! Šis receptas tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio)
- Orkaitės kepimo skarda (Padengta kepimo popieriumi)
- Teptukas (Alyvuogių aliejui tepti)
- Dubuo (Įdarui maišyti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniui plakti)
Ingredientai
- 400 g Kalakutienos faršas
- 2 vnt Vidutinio dydžio morkos
- 1 vnt Nedidelis poras
- 3 vnt Česnako skiltelės - Sutrintas
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
- 10-12 vnt Ryžių lakštai - Sudrėkinti ir perpjauti pusiau
- Alyvuogių aliejus - Tepti lakštus
- Sezamo sėklos - Pabarstyti
- Sojos padažas - Pagal skonį
- Druska, pipirai, paprikos prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Ant ghe sviesto apkepame morkas, česnaką ir porą. Apkepus dedame kalakutieną, išmaišome, dedame prieskonius ir soją. Išmaišome ir gerai iškepame.
- Dubenyje suplakame kiaušinį ir sumaišome su keptu įdaru.
- Šaltame vandenyje 15 sekundžių sušlapiname ryžių lakštus, perpjauname pusiau ir suvyniojame į įdarą.
- Aptepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome sezamo sėklomis.
- Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais arba įdaro ingredientais, pridedant daržovių ar skirtingų mėsos rūšių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg