Baklažano laivelis su mėsos įdaru
Ingredientai apačioje, galima keisti be glitimo produktais.
Ingredientai
- Margarino 1 valg. šaukšt.,
- Baklažanas 1 vnt.,
- Faršas 300 g.,
- Svogūnas 1 vnt.
- Morka didelė 1 vnt.
- Pomidorų pasta pagal skonį
- Bazilikas 1 žiups.
- Raudono,balto ir juodo pipiro mišinys 1 žiups.
- Sūrio 100 g.
- Krapu papuošimui pagal skonį
- Česnako 2 skilt.
- Bulvės 3 vnt.
Gaminimo eiga
- Baklažaną reikia pamirkyti apie minučių sūriame vandenuke, nes kai kurie būna kartoki, tai perpjauname pusiau ir pamirkome. Tada nusausiname ir tamsiąją pusę tepame alyvuogių aliejumi, dedame į skardą ir minučių pakepame temperatūroje.
- Atvėsus, išskobiame vidų ir dedame įdaro (faršas, svogūnas, česnakas, baklažano išskobtas vidus sukapotas, morkytė, prieskoiukai ir pomidorų pasta – viskas pakepinta) gaunasi toks troškinukas. Dedame į vidų su kaupu ir kepame minučių, po to dedame sūrio ir išlydome minutes. Pabarstome svogūnų laiškučiais, krapais.
- Apvirtas bulves supjausčiau ir skrudinau orkaitėje,su amerikietiškų bulvyčių prieskoniais, į skardą įdėjau margarino šaukštelį, tai buvo tikrai skanu.
Pabaigai…
Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.