Baklažano laivelis su mėsos įdaru

Baklažano laivelis su mėsos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai apačioje, galima keisti be glitimo produktais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Margarino 1 valg. šaukšt.,
  • Baklažanas 1 vnt.,
  • Faršas 300 g.,
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Morka didelė 1 vnt.
  • Pomidorų pasta pagal skonį
  • Bazilikas 1 žiups.
  • Raudono,balto ir juodo pipiro mišinys 1 žiups.
  • Sūrio 100 g.
  • Krapu papuošimui pagal skonį
  • Česnako 2 skilt.
  • Bulvės 3 vnt.

Gaminimo eiga
 

  • Baklažaną reikia pamirkyti apie minučių sūriame vandenuke, nes kai kurie būna kartoki, tai perpjauname pusiau ir pamirkome. Tada nusausiname ir tamsiąją pusę tepame alyvuogių aliejumi, dedame į skardą ir minučių pakepame temperatūroje.
  • Atvėsus, išskobiame vidų ir dedame įdaro (faršas, svogūnas, česnakas, baklažano išskobtas vidus sukapotas, morkytė, prieskoiukai ir pomidorų pasta – viskas pakepinta) gaunasi toks troškinukas. Dedame į vidų su kaupu ir kepame minučių, po to dedame sūrio ir išlydome minutes. Pabarstome svogūnų laiškučiais, krapais.
  • Apvirtas bulves supjausčiau ir skrudinau orkaitėje,su amerikietiškų bulvyčių prieskoniais, į skardą įdėjau margarino šaukštelį, tai buvo tikrai skanu.

Pabaigai…

Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.
Recepto raktažodžiai Mėsos patiekalai, Patiekalai iš faršo
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating