Balandėliai su grikiais
Siūlome paragauti netradicinių balandėlių, kur vietoje mėsos naudosime grikius. Šis patiekalas puikiai tiks vegetarams ir metantiems svorį.
Ingredientai
- Kopūstas
- 200 g. grikių
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 3-4 koncervuoti pomidorai
- Česnakas, druska, pipiras, muskato riešutai pagal skonį
Gaminimo eiga
- Kopūsta idedame į puodą su verdančiu vandeniu ir nuimame lapus
- Išverdame grikius
- Smulkiai sutarkuokite morką ir apkepiname kartu su svogūnais, česnakais. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels
- Apkeptas morkas ir svogūnus sumaišykite su grikiais, pagardinkite druska, pipirais, muskatu, čiobreliais.
- Padarykite balandėlius t.y suvyniokite pakepintas daržovės su grikiais į kopūstų lapus
- Ant viršaus uždėkite smulkintų koncervuotų pomidorų
- Troškinkite uždengus dangtį apie 30 min.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.