
Balandėliai su grybais ir morkomis
Taip užsimaniau, kad ne tas žodis…. o dar vyras nupirko šviežią kopūstėlį… Pirmiausia apviriau kopūstą. Pasiruošiau kiaulienos maltą mėsą, dėdama šviežio česnako, įvairiausių prieskonių ir, žinoma, ryžių. Kadangi buvo likę virtų ryžių, tai sudėjau juos. Gavosi 14 nuostabių nedidelių balandėlių. Apkepinau ir sudėjau į puodą, pridėjau morkų bei grybų. Viską užpyliau vandeniu, kuriame virė kopūstas, dar paprieskoniavau ir palikau troškintis valandai. Pasiruošiau bulves ir pietūs buvo paruošti. Sėdome prie stalo. Buvo labai skanu. Skanaus!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visi balandėliai)
- Keptuvė (Balandėliams apkepinti)
- Peilis (Kopūstui ir daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
Ingredientai
Balandėliai
- 1 vnt Kopūstas - Apvirtas
- 500 g Kiaulienos malta mėsa
- 3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 100 g Virtų ryžių
- Prieskoniai - Pagal skonį
Padažas
- 2 vnt Morkos - Pjaustytos
- 200 g Grybai - Pjaustyti
- 500 ml Vanduo - Kuriame virė kopūstas
Gaminimo eiga
- Apvirkite kopūstą, kad būtų lengviau nuimti lapus.
- Paruoškite įdarą iš kiaulienos maltos mėsos, smulkinto česnako, prieskonių ir virtų ryžių.
- Suvyniokite įdarą į kopūsto lapus, suformuodami balandėlius.
- Apkepkite balandėlius keptuvėje, kol jie švelniai paruduos.
- Sukraukite apkepintus balandėlius į puodą, pridėkite pjaustytų morkų ir grybų.
- Užpilkite vandeniu, kuriame virė kopūstas, ir troškinkite apie 60 minučių.
- Patiekite balandėlius su virtomis bulvėmis.
Pabaigai…
Balandėlius galima pagardinti šaukštu grietinės ar krapais, jei norisi dar daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 1200IUVitaminas C: 70mg