
Balandėliai su tradiciniu padažu
Šie balandėliai yra pagaminti su šviežiais kopūstų lapais, faršu iš kiaulienos ir jautienos, ryžiais, morkomis ir svogūnais. Šis patiekalas, nors ir tradicinis, atgaivina prisiminimus apie vasarą ir yra puikus šventinis ar kasdienis patiekalas, kuris visada skanus su bulvytėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinkamas troškinimui)
- Keptuvė (Mėsos ir daržovių apkepimui)
- Peilis (Kopūsto lapų pjaustymui)
- Pjaustymo lenta (Daržovių pjaustymui)
- Mentelė (Apkeptų balandėlių apvertimui)
Ingredientai
- 1 galva Kopūsto lapai - Šviežio kopūsto
- 2 vnt Morkos - Didesnės
- 700 g Maltos kiaulienos ir jautienos - Faršas
- 150 g Ryžiai - Nevirti
- 1 vnt Svogūnas
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Juodi malti pipirai
- pagal poreikį Miltai - Apvoliojimui
- pagal poreikį Aliejus - Kepimui
- pagal poreikį Sultinys - Arba 2 vištienos kubeliai
- 5 v.š. Pomidorų padažas
- pagal skonį Grietinė
- pagal poreikį Sviestas - Padažo tirštinimui
- pagal skonį Krapai - Švieži
Gaminimo eiga
- Nuplaukite ryžius 3 kartus, apvirkite 10 minučių, tada sudėkite į faršą. Įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną, druską ir pipirus.
- Pašalinkite kopūsto kotą, lapus apvirkite, kad suminkštėtų, ir atskirkite juos nuo galvos. Turi būti apie 11 lapų iš vidutinio dydžio kopūsto.
- Suvyniokite faršą su ryžiais į kopūsto lapus, apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
- Puodo dugną išklokite likusiais kopūsto lapais, supjaustykite morkas, sudėkite apkeptus balandėlius, užpilkite sultiniu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
- Troškinimo pabaigoje į puodą įpilkite pomidorų padažo, sviesto, grietinės ir krapų. Po 3 minučių išjunkite ugnį.
- Patiekite balandėlius su virtomis bulvėmis.
Pabaigai…
Šie balandėliai gali būti patiekti tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip šventinis patiekalas. Jei norite, galite eksperimentuoti su padažu, pridėdami daugiau pomidorų padažo ar grietinės.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 30mg