Balandėliai su tradiciniu padažu

Balandėliai su tradiciniu padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie balandėliai yra pagaminti su šviežiais kopūstų lapais, faršu iš kiaulienos ir jautienos, ryžiais, morkomis ir svogūnais. Šis patiekalas, nors ir tradicinis, atgaivina prisiminimus apie vasarą ir yra puikus šventinis ar kasdienis patiekalas, kuris visada skanus su bulvytėmis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas troškinimui)
  • Keptuvė (Mėsos ir daržovių apkepimui)
  • Peilis (Kopūsto lapų pjaustymui)
  • Pjaustymo lenta (Daržovių pjaustymui)
  • Mentelė (Apkeptų balandėlių apvertimui)

Ingredientai
  

  • 1 galva Kopūsto lapai - Šviežio kopūsto
  • 2 vnt Morkos - Didesnės
  • 700 g Maltos kiaulienos ir jautienos - Faršas
  • 150 g Ryžiai - Nevirti
  • 1 vnt Svogūnas
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Juodi malti pipirai
  • pagal poreikį Miltai - Apvoliojimui
  • pagal poreikį Aliejus - Kepimui
  • pagal poreikį Sultinys - Arba 2 vištienos kubeliai
  • 5 v.š. Pomidorų padažas
  • pagal skonį Grietinė
  • pagal poreikį Sviestas - Padažo tirštinimui
  • pagal skonį Krapai - Švieži

Gaminimo eiga
 

  • Nuplaukite ryžius 3 kartus, apvirkite 10 minučių, tada sudėkite į faršą. Įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną, druską ir pipirus.
  • Pašalinkite kopūsto kotą, lapus apvirkite, kad suminkštėtų, ir atskirkite juos nuo galvos. Turi būti apie 11 lapų iš vidutinio dydžio kopūsto.
  • Suvyniokite faršą su ryžiais į kopūsto lapus, apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
  • Puodo dugną išklokite likusiais kopūsto lapais, supjaustykite morkas, sudėkite apkeptus balandėlius, užpilkite sultiniu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
  • Troškinimo pabaigoje į puodą įpilkite pomidorų padažo, sviesto, grietinės ir krapų. Po 3 minučių išjunkite ugnį.
  • Patiekite balandėlius su virtomis bulvėmis.

Pabaigai…

Šie balandėliai gali būti patiekti tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip šventinis patiekalas. Jei norite, galite eksperimentuoti su padažu, pridėdami daugiau pomidorų padažo ar grietinės.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Kopūstų lapai, Maltos mėsos patiekalai, Receptai su nuotraukomis, Tradicinis lietuviškas maistas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating