
Baltieji šaltibarščiai su šviežiomis keptomis bulvėmis
Tradicinis lietuviškas patiekalas su švelniai keptomis bulvėmis ir gaivinančiais baltaisiais šaltibarščiais. Šio recepto esmė yra naudoti namines daržoves ir šviežius ingredientus, kas suteikia nepakartojamą skonį. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti svečius tradiciniu skoniu su šiuolaikišku posūkiu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudokite sunkesnę keptuvę geresniam šilumos paskirstymui)
- Dubuo (Skirta šaltibarščiams paruošti)
- Pjaustymo lenta
- Peilis (Aštrus peilis daržovėms pjaustyti)
- Šaukštas (Didelis šaukštas maišymui)
Ingredientai
Šaltibarščiai
- 500 ml Kefyras - Riebus arba vidutinio riebumo
- 2 vnt Agurkai - Smulkiai pjaustyti
- 100 g Baltieji ridikai - Tarkuoti arba smulkiai pjaustyti
- 1 skiltelė Česnakas - Susmulkintas
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai - Šviežiai malti
- 2 vnt Svogūnų laiškai - Susmulkinti
- Žiupsnelis Krapai - Smulkinti
Keptos bulvės
- 500 g Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos gabalėliais
- 30 ml Augalinis aliejus - Keptuvėje naudojamas aliejus
Gaminimo eiga
- Supjaustykite bulves ir kepkite keptuvėje su aliejumi, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios išorėje.
- Paruoškite šaltibarščius: kefyrą supilkite į dubenį, pridėkite smulkintus agurkus, ridikus, česnaką, svogūnų laiškus ir krapus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
- Patiekite karštas keptas bulves kartu su šaltibarščiais. Patiekalą galima dekoruoti šviežiais baziliko lapeliais arba papildomai krapais.
Pabaigai…
Šaltibarščius galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve, kad jie taptų dar gaivesni. Taip pat galima eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 10mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg