
Baltojo šokolado pyragas su obuoliais ir spanguolėmis
Žemiau pateiktas ingredientų sąrašas ir gaminimo aprašymas.
Ingredientai
- sviesto: 200 gramų
- baltojo šokolado: 200 gramų
- cukraus: 100 gramų
- kiaušinių: 4
- miltų: 150 gramų
- kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
- spanguolių: 100-150 gramų (šviežių arba šaldytų)
- obuolių: 5
- citrinų sulčių: 2 arbatinių šaukštelių
Gaminimo eiga
- Pirmiausia puode ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą bei šokoladą. Paliekame atvėsti.
- Tuomet kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame šokoladą su sviestu bei suberiame miltus ir sumaišome su kepimo milteliais.
- Tada tešlą labai gerai išmaišome. Obuolius supjaustome skiltelėmis bei apšlakstome citrinų sultimis.
- Spanguoles nuplauname, nusausiname bei su obuoliais suberiame į tešlą. Gerai išmaišome.
- Galiausiai kepimo formą patepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą bei kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių.
Pabaigai…
Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.