Bananų duonelė

Bananų duonelė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Duona – neatskiriama gyvenimo dalis, kokių duonų tik nebūna! Ruginės, kvietinės, šviesios, tamsios, pilno grūdo ar su sėklomis. O šį kartą siūlome pasigaminti desertinę bananų duonelę su cinamonu ir obuoliais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 puodeliai miltų (avižinių ar kitų mėgiamų)
  • 1,5 puodelio sutrintų gerai prinokusių bananų
  • 50 g pasukų
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 50 g lydyto sviesto
  • 2-3 smulkiai supjaustyti obuoliai
  • Prieskoniai ir pagardinimai: šaukštelis sodos, cinamono, šiek tiek druskos, vanilės ekstrakto, cukraus pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, paruoši kepimo indą ir jį iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde išmaišyti miltus, sodą, cukrų, cinamoną ir druską.
  • Kitame inde išmaišyti trintus bananus su lydytu sviestu, kiaušiniais, vanilės ekstraktu ir pasukomis.
  • Drėgnus ir sausus ingredientus (abiejų indų turinį) sudėti į vieną ir gerai išmaišyti viską kartu. Sudėti pjaustytus obuolius ir išmaišyti.
  • Kepti duonelę apie 50 min, patikrinti medinių pagaliuku, jei tešla prie jo nelimpa, vadinasi duonelė iškepusi. Palaukite, kol šiek tiek pravės, o tada išimkite ir skanaukite 🙂

Pabaigai…

Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.
Recepto raktažodžiai Desertai, Duona, Kepiniai, Kepti orkaitėje, Patiekalai iš bananų, Skanėstai, Sveiki desertai, Užkandžiai, Vaisių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating