Bananų duonelė
Duona – neatskiriama gyvenimo dalis, kokių duonų tik nebūna! Ruginės, kvietinės, šviesios, tamsios, pilno grūdo ar su sėklomis. O šį kartą siūlome pasigaminti desertinę bananų duonelę su cinamonu ir obuoliais.
Ingredientai
- 2 puodeliai miltų (avižinių ar kitų mėgiamų)
- 1,5 puodelio sutrintų gerai prinokusių bananų
- 50 g pasukų
- 2 dideli kiaušiniai
- 50 g lydyto sviesto
- 2-3 smulkiai supjaustyti obuoliai
- Prieskoniai ir pagardinimai: šaukštelis sodos, cinamono, šiek tiek druskos, vanilės ekstrakto, cukraus pagal skonį
Gaminimo eiga
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, paruoši kepimo indą ir jį iškloti kepimo popieriumi.
- Dideliame inde išmaišyti miltus, sodą, cukrų, cinamoną ir druską.
- Kitame inde išmaišyti trintus bananus su lydytu sviestu, kiaušiniais, vanilės ekstraktu ir pasukomis.
- Drėgnus ir sausus ingredientus (abiejų indų turinį) sudėti į vieną ir gerai išmaišyti viską kartu. Sudėti pjaustytus obuolius ir išmaišyti.
- Kepti duonelę apie 50 min, patikrinti medinių pagaliuku, jei tešla prie jo nelimpa, vadinasi duonelė iškepusi. Palaukite, kol šiek tiek pravės, o tada išimkite ir skanaukite 🙂
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.