
Bandelės iš varškės
Man patinka gaminti taip, kaip aprašyta. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Ingredientai
- Miltai, kvietiniai, 550 gr.
- Varškė, liesa, 440 gr.
- Vanduo, 165 ml
- Mielės, sausos, 2 pak.
- Kiaušinio tryniai, 2 vnt.
- Pienas, 2 v.š.
- Cukrus, 2 a.š.
- Druska, 1 a.š.
Gaminimo eiga
- Persijotus miltus išmaišome su sausomis mielėmis, cukrumi ir druska.
- Sudedame varškę, įpilame šilto vandens ir plaktuvu išmaišome (pradžioje maišome mažiausiu greičiu, paskui vis didesniu).
- Tuomet tešlą paliekame šiltoje vietoje, kad iškiltų.
- Po to padedame ant miltais pabarstyto stalo ir suminkome.
- Iš tešlos formuojame bandeles ir sudedame jas, į riebalais išteptą skardą, bei paliekame šiltai, dar pakilti.
- Bandeles aptepame trynių ir pieno plakiniu, bei kepame orkaitėje.
Pabaigai…
Gaminimo laikai gali skirtis; visada patikrinkite, ar patiekalas paruoštas, kad išvengtumėte permaisto ar nepilnai iškepusio patiekalo.