
Bandelės su lašinukais
Paprasta instrukcija, kurią rasite žemiau.
Ingredientai
- Tešlai:
- 500 g miltų
- 7 g sausų mielių
- 250 ml pieno
- 50 g cukraus
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio
- žiupsnelio druskos
- Įdarui:
- 200 g rūkytų lašinukų
- 2- 3 šaukštų džiūvėsėlių
- svogūno
- pipirų
- prieskoninių žolelių
- Aptepimui:
- 1 kiaušinio
Gaminimo eiga
- Šiltame piene ištirpiname cukrų ir supilame mieles. Išmaišome ir palaukiame kol suputos( apie min.). Suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį ir įpjaustome sviestą. Viską gerai išmaišome. Tešlą minkome apie – min.
- Uždengiame ir paliekame valandom, kad tešla pakiltų( nors pagal originalų receptą kildino tik min.). Kadangi dabar žiema ir namuose nėra labai šilta, tai ir tešla sunkiai kyla. Todėl į dubenį įpyliau karšto vandens ir ant jo pastačiau dubenį su kildinama tešla. Taip tešlai buvo šilčiau;) ir ji labai gerai pakilo.
- Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais smulkintą svogūną. Kai svogūnai gražiai pagelsta į keptuvę sudedame pjaustytus lašinukus. Bet jų nekepiname, o tik pašildome. Suberiame džiūvėsėlius, pipirus ir prieskonines žoleles. Išmaišome.
- Pakilusią tešlą iškočiojame cm storio ir stiklinės pagalba išspaudžiame skritulėlius. Ant jų dedame lašinukų įdaro, sulenkiame, užspaudžiame kraštus ir siūle į apačią dedame į skardą. Paliekame min. uždengus rankšluostėliu, kad dar pakiltų. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame laipsnių orkaitėje apie min.
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.