Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Paprasta instrukcija, kurią rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • Tešlai:
  • 500 g miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 250 ml pieno
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelio druskos
  • Įdarui:
  • 200 g rūkytų lašinukų
  • 2- 3 šaukštų džiūvėsėlių
  • svogūno
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinio

Gaminimo eiga
 

  • Šiltame piene ištirpiname cukrų ir supilame mieles. Išmaišome ir palaukiame kol suputos( apie min.). Suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį ir įpjaustome sviestą. Viską gerai išmaišome. Tešlą minkome apie – min.
  • Uždengiame ir paliekame valandom, kad tešla pakiltų( nors pagal originalų receptą kildino tik min.). Kadangi dabar žiema ir namuose nėra labai šilta, tai ir tešla sunkiai kyla. Todėl į dubenį įpyliau karšto vandens ir ant jo pastačiau dubenį su kildinama tešla. Taip tešlai buvo šilčiau;) ir ji labai gerai pakilo.
  • Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais smulkintą svogūną. Kai svogūnai gražiai pagelsta į keptuvę sudedame pjaustytus lašinukus. Bet jų nekepiname, o tik pašildome. Suberiame džiūvėsėlius, pipirus ir prieskonines žoleles. Išmaišome.
  • Pakilusią tešlą iškočiojame cm storio ir stiklinės pagalba išspaudžiame skritulėlius. Ant jų dedame lašinukų įdaro, sulenkiame, užspaudžiame kraštus ir siūle į apačią dedame į skardą. Paliekame min. uždengus rankšluostėliu, kad dar pakiltų. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame laipsnių orkaitėje apie min.

Pabaigai…

Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.
Recepto raktažodžiai Bandelės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating