Baravykų vištienos sultinys ir mentės kepsniukai

Baravykų vištienos sultinys ir mentės kepsniukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kai nuo šešių namai, kiemo takai, sutvarkyti, išmylėta skalbintuvė, sumažėjo valymo priemonių tūris, galima ir šeštadienio pietumis užsiimti. Šiame recepte rasite baravykų vištienos sultinį bei skanius mentės kepsniukus. Kepsniukai puikiai gaunasi iš kilogramo mentės be kaulo, nupirkto už tris pinigus. Kepsnių marinavimui paruošiama makaliozė iš matomų produktų, o viskas kepama nerafinuotame rapsų eko aliejuje, kas suteikia puikų skonį, kvapą ir spalvą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas, Sriuba
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Sriubai virti)
  • Kepimo skarda (Kepsniukams kepti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Šaukštas (Sriubai maišyti)
  • Aliejus (Nerafinuotas rapsų aliejus)

Ingredientai
  

Sriuba

  • 1 vnt Vištos krūtinėlė - Supjaustyta gabalėliais
  • 2 l Vanduo
  • 3 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 2 vnt Saliero stiebai - Supjaustyti griežinėliais
  • 100 g Džiovinti baravykai - Mirkyti vandenyje
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 1 šaukštas Grietinė - Patiekiant

Kepsniukai

  • 1 kg Kiaulienos mentė be kaulo - Supjaustyta griežinėliais
  • 3 šaukštai Aliejus - Kepimui
  • 3 šaukštai Marinatas - Pagamintas iš matomų produktų
  • 1 šaukštas Česnakas - Susmulkintas
  • 2 šaukštai Krapai - Patiekiant

Gaminimo eiga
 

  • Vištos krūtinėlę sudėti į puodą su vandeniu ir užvirinti. Sumažinti ugnį ir virti, kol mėsa bus minkšta.
  • Į puodą pridėti morkas, bulves, svogūną ir salierą. Virti, kol daržovės suminkštės.
  • Įdėti mirkytus baravykus ir virti dar 10 minučių. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekti su šaukštu grietinės ir krapais.
  • Kepsniams: kiaulienos mentę marinuoti su česnaku ir marinu. Kepti ant karštos keptuvės su aliejumi, kol gražiai apskrus.
  • Patiekti su apvirtomis ir apkeptomis bulvėmis.

Pabaigai…

Nerafinuotas rapsų aliejus suteikia patiekalui ypatingą skonį ir aromatą, kurio nėra kituose aliejuose.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, bulvės, Kepsniai, Mentės kepsniukai, Vištienos sultinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating