Beliašai

Beliašai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Beliašai yra skanūs ir sočiai kepti pyragėliai su kiaulienos įdaru. Šis receptas yra šeimos lobis, kuris perduodamas iš kartos į kartą. Nors jų gamyba reikalauja šiek tiek pastangų, galutinis rezultatas yra vertas visų pastangų. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė dubenė (Tešlai maišyti)
  • Kepimo popierius (Tešlai kildinti)
  • Keptuvė (Aliejuje kepti beliašai)
  • Mentelė (Pyragėliams apversti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 kg Miltai
  • 500 g Pienas - Pašildytas
  • 4 šaukštai Aliejus
  • 14 g Sausos mielės
  • 1 šaukštelis Druska
  • 4 šaukšteliai Cukrus

Įdaras

  • 1 kg Malta kiauliena
  • Svogūnai - Smulkinti ir pakepinti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 1/2 stiklinė Sultinys
  • pakankamai Aliejus - Kepti

Gaminimo eiga
 

  • Pašildytame piene ištirpinkite cukrų ir mieles. Leiskite pakilti.
  • Į dubenį supilkite aliejų, druską ir palaipsniui įmaišykite miltus. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga. Uždenkite ir leiskite pakilti.
  • Paruoškite įdarą: sumaišykite maltą kiaulieną su smulkintais svogūnais, druska, pipirais ir sultiniu.
  • Kai tešla pakils, iš jos gabaliukų suformuokite blynelį, uždėkite įdarą ir suformuokite beliašus, palikdami atvirą vidurį.
  • Kepkite beliašus įkaitintame aliejuje, mėsos puse žemyn, kol jie taps auksinės spalvos. Kepimo metu įpilkite šaukštą sultinio.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įdaro ingredientais, pridėdami įvairių prieskonių ar daržovių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Beliašai, Kepti pyragėliai, Kiauliena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating