
Biskvitiniai lietiniai
Begalo skanūs bisvitiniai lietiniai.
Ingredientai
- miltai: 1/2 stiklinės
- pienas: 1 stiklinė
- kiaušiniai: 3
- medus: 1,5 šaukšto
- sviestas: keli šaukštai
- abrikosai: 50 g (švieži)
- lazdynų riešutai: 2 šaukštai (smulkinti)
- romas: 2 šaukštai
- kepimo milteliai: 1/2 šaukštelio
- druska
- varškė: 200 g
- Šokoladas: 2 šaukštai (tarkuotas)
Gaminimo eiga
- Abrikosus nuplaukite, išimkite kaulelius, supjaustykite griežinėliais, užpilkite romu ir palikite pusvalandžiui.
- Kiaušinių trynius išsukite su medumi ir žiupsneliu druskos, kol masė sutirštės. Suberkite su kepimo milteliais persijotus miltus, pilkite pieną ir gerai išmaišykite.
- Pridėkite abrikosus, vėl išmaišykite. Atsargiai sukdami sukrėskite standžiai išplaktus baltymus.
- Tada keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, supilkite pusę tešlos ir kepkite 4 minutes ant silpnos ugnies.
- Kai tešla pakils, o apačia gražiai pagels, mentele atsargiai išimkite sklindį į lėkštę.
- Taip pat iškepkite antrą sklindį.
- Tiekdami užkrėskite permaltą varškę ir užberkite kapotais riešutais ir šokoladu.
Pabaigai…
Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.