
Blynai kitaip su dešra ir žalumynais
Paprasti blyneliai, kuriuos pagardinau šlapianka, svogūnų laiškais ir krapais. Blyneliai yra sotūs ir skanūs, puikiai tinka su mėgstamu padažu. Šis receptas puikiai tinka paprastoms vakarienėms, kai norisi kažko lengvo, bet dar šiek tiek ypatingo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, kepti blynelius)
- Mentelė (Blyneliams apversti)
- Dubuo (Tešlai paruošti)
- Šaukštas (Tešlai į keptuvę dėti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 1 vnt Kiaušinis
- 100 ml Pienas
- 50 g Šlapianka - Supjaustyta smulkiais kubeliais
- 30 g Svogūnų laiškai - Smulkinti
- 30 g Krapai - Smulkinti
- Žiupsnelis Druska
- Žiupsnelis Pipirai
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą: į dubenį supilkite miltus, kiaušinį, pieną, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.
- Į tešlą pridėkite šlapianką, svogūnų laiškus ir krapus, viską išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus.
- Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir formuokite mažus blynelius.
- Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokius mėgstamus prieskonius. Blyneliai puikiai tinka su česnakiniu padažu arba majonezu.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg