
Blyneliai su varške
Paprasti, bet neprasti blynai su varške.
Ingredientai
- Įdarui:
- varškė: 400-500 g
- kiaušiniai: 3
- džiūvėsėliai: 1 šaukštas
- saldi grietinėlė, sviestas arba margarinas: 250 g
- grietinė: 100-200 ml
- druska
- cukrus: pagal skonį
Gaminimo eiga
- Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kiaušiniais, pagardinkite cukrumi, druska ir krėskite po šaukštelį šios masės ant kiekvieno blyno.
- Suvyniokite vamzdelius arba sulankstykite vokelius, aptepkite juos išsuktu likusio kiaušinio tryniu, apvoliokite džiūvėsėliuose, apkepkite karštame svieste arba margarine iš abiejų pusių.
- Paskui sudėkite blynelius į gilią sviestu išteptą keptuvę, apipilkite grietine ir šaukite į neaukštos temperatūros orkaitę 20 minučių.
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.