Blyneliai su viduje užkeptu kiaušiniu
Mano receptas yra žemiau, o jūsų patarimai visada laukiami komentaruose.
Ingredientai
- soros miltai: 1 stiklinė
- kvietiniai miltai: 1 stiklinė
- grikių miltai: 1 sauja
- pienas: 300 ml
- kiaušiniai: 2 (lietinių tešlai)
- druska
- aliejus: 1 v.š.
- kiaušiniai: (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus)
- pipirnių stiebeliai
- mėgstami prieskoniai: malti pipirai, bazilikai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinius išplakame, supilame pieną, druską bei miltus. Tada supilame aliejų.
- Viską gerai išmaišome. Tada į įkaitintą keptuvę pilame po nedidelį samtelį tešlos ir kepame lietinius.
- Galiausiai ant iškepto lietinio “paleidžiame” kiaušinį, užlenkiame lietinio kraštus bei keptuvę uždengę dangčiu ant nedidelės ugnies dar pakaitiname, kad kiaušinis pakeptų. O dabar jau ragaujame ir su kitais pasidaliname. Skanaus!
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.