Blyneliai su žuvimi
Puikus patiekalas mėgstantiems žuvį. Patiks ir jūsų mažyliams, nors jie ir nemėgsta žuvies.
Ingredientai
- miltai: 100 g
- vanduo: 1/2 stiklinės
- pienas: 1/2 stiklinės
- konservuoti kukurūzai: mažas indelis
- kiaušiniai: 1
- kepimo milteliai: 1 šaukštelis
- Špinatai: 100 g (švieži)
- rūkyta žuvis: 200 g
- grietinė: 150 ml
- druska
- aliejus: kepti
Gaminimo eiga
- Miltus persijokite su kepimo milteliais, pilkite vandenį, pieną, įmuškite kiaušinį, gardinkite druska ir gerai išmaišykite. Turi išeiti vidutinio tirštumo blynų tešla.
- Į ją įmaišykite nuvarvintus kukurūzus ir susmulkintus špinatus.
- 30 minučių tešlą palaikykite šaldytuve.
- Paskui įkaitintame aliejuje iškepkite blynus.
- Žuvį nulupkite, išimkite kaulus ir supjaustykite juostelėmis.
- Po gabalėlį dėkite ant kiekvieno blynelio. Gardinkite grietine.
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.