Blynų apkepas su špinatais arba sūriu

Blynų apkepas su špinatais arba sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Sunkus
Blynų apkepas su špinatais arba sūriu tai greitai pagaminamas apkepas, kuris tikrai patiks visai jūsų šeimai ar pradžiugins netikėtai užsukusius svečius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • Tešlai:
  • miltai: 250 g
  • pienas: 3 stiklinės
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 1 šaukštas
  • druska: 1/2 šaukštelio
  • Kepti:
  • sviestas arba margarinas: 1 šaukštas
  • malti džiūvėsėliai
  • aliejus
  • Sūrio įdarui:
  • tepamas grietinės sūris: 200 ml
  • krienai: 1 šaukštelis (tarkuoti)
  • krapai
  • Špinatų ir varškės įdarui:
  • Špinatai: 300 g
  • varškė: 200 g
  • kietasis sūris: 50 g
  • grietinėlė 100 ml (riebi)
  • muskatai
  • druska

Gaminimo eiga
 

  • Į sūrį dėkite krienus ir smulkiai pjaustytų krapų, viską suplakite plaktuvu.
  • Jei gaminsite blynus su špinatų ir varškės įdaru, špinatus nušutinkite, pridėkite varškę, plaktą grietinėlę ir viską pagardinkite žiupsneliu muskatų, bei druska.
  • Kai tepsite įdarą ant blynų, dar pabarstykite tarkuotu sūriu.
  • Paruoškite lietinių tešlą. Truputį kiaušinio plakinio atidėkite – jį panaudosite aptepti apkepo viršui.
  • Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iškepkite blynus.
  • Vieną blynų pusę pakepkite ilgiau, kad paskrustų.
  • Sutepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais kepimo formą, dėkite į ją blynus – paskrudinta puse į apačią, vis sluoksniuodami su pasiruoštu įdaru.
  • Galiausiai viršutinį blyną patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite džiūvėsėliais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių.
  • Baigę apverskite į lėkštę.
  • Atskirai prie apkepo tiekite sviesto, saldaus padažo.

Pabaigai…

Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.
Recepto raktažodžiai Blynai, Miltiniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating