
Blynų apkepas su špinatais arba sūriu
Blynų apkepas su špinatais arba sūriu tai greitai pagaminamas apkepas, kuris tikrai patiks visai jūsų šeimai ar pradžiugins netikėtai užsukusius svečius.
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: 250 g
- pienas: 3 stiklinės
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 1 šaukštas
- druska: 1/2 šaukštelio
- Kepti:
- sviestas arba margarinas: 1 šaukštas
- malti džiūvėsėliai
- aliejus
- Sūrio įdarui:
- tepamas grietinės sūris: 200 ml
- krienai: 1 šaukštelis (tarkuoti)
- krapai
- Špinatų ir varškės įdarui:
- Špinatai: 300 g
- varškė: 200 g
- kietasis sūris: 50 g
- grietinėlė 100 ml (riebi)
- muskatai
- druska
Gaminimo eiga
- Į sūrį dėkite krienus ir smulkiai pjaustytų krapų, viską suplakite plaktuvu.
- Jei gaminsite blynus su špinatų ir varškės įdaru, špinatus nušutinkite, pridėkite varškę, plaktą grietinėlę ir viską pagardinkite žiupsneliu muskatų, bei druska.
- Kai tepsite įdarą ant blynų, dar pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Paruoškite lietinių tešlą. Truputį kiaušinio plakinio atidėkite – jį panaudosite aptepti apkepo viršui.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iškepkite blynus.
- Vieną blynų pusę pakepkite ilgiau, kad paskrustų.
- Sutepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais kepimo formą, dėkite į ją blynus – paskrudinta puse į apačią, vis sluoksniuodami su pasiruoštu įdaru.
- Galiausiai viršutinį blyną patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite džiūvėsėliais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių.
- Baigę apverskite į lėkštę.
- Atskirai prie apkepo tiekite sviesto, saldaus padažo.
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.