Blynų “Šarlotė”
Blynai “Šarlotė”, tai puikūs pusryčiai jūsų šeimai.
Ingredientai
- Įdarui:
- antaniniai obuoliai: 5
- margarinas arba saldžios grietinėlės sviestas: 100-200 g
- sirupas arba vaisių kompotas: 1 stiklinė
- Malti džiūvėsėliai
- cukrus: pagal skonį
Gaminimo eiga
- Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
- Ištepkite gilią keptuvę sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, įtieskite vieną blyną, patepkite jį sviestu, tada išdėliokite sluoksnį obuolių, pabarstykite cukrumi, vėl dėkite sviestu pateptą blyną ir t.t.
- Paskutinis sluoksnis turi būti lietinis, jį apibarstykite cukrumi.
- Baigę šaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Kai iškeps, atsargiai apverskite ant lėkštės, apliekite sirupu ir tiekite.
Pabaigai…
Gaminimo laikai gali skirtis; visada patikrinkite, ar patiekalas paruoštas, kad išvengtumėte permaisto ar nepilnai iškepusio patiekalo.