Bretoniškas pyragas
Iš Bretanės (Prancūzija) kilęs bretoniškas pyragas yra sviestinis ir šiek tiek trapus, puikaus skonio pyragas. Naudojamas aukštos kokybės sviestas ir truputis druskos suteikia jam išskirtinį skonį. Tai klasikinis prancūziškas skanėstas, kuriuo mėgaujamasi prie puodelio arbatos arba kavos.
Ingredientai
- Sviestas
- Cukrus
- Kiaušiniai
- Universalūs miltai
- Kepimo milteliai
- Druska
Gaminimo eiga
- Sutrinkite sviestą ir cukrų.
- Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
- Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Supilkite tešlą į tortinę.
- Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
- Prieš pjaustydami ir patiekdami leiskite atvėsti.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.