Briedienos troškinys

Briedienos troškinys

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pareinu iš atostogų su briediena. Mano draugė padovanojo man laukinienos iš Estijos. Puikus oras, tad naudojame Kamado grilį ir Henriko dovanotą kazaną. Šis troškinys puikiai tinka šaltam vakarui, su šviežiomis daržovėmis ir bulvėmis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kamado grilis (Troškinimui lauke)
  • Kazanas (Troškinimui ant ugnies)
  • Didelis puodas (Mėsai ir daržovėms troškinti)
  • Peilis (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Šaukštas maišymui

Ingredientai
  

Mėsa

  • 1 kg Briediena - Supjaustyta stambiais gabalais
  • 2 a.š. Pipirai
  • 1 šakelė Rozmarinas
  • 1 šakelė Peletrūnas
  • 1 šakelė Čiobrelis
  • 10 vnt Kadagio uogos
  • 1 v.š. Trešnių actas
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus

Daržovės

  • 2 vnt Paprika - Stambiai pjaustyta
  • 2 vnt Svogūnas - Stambiai pjaustytas
  • 4 skiltelės Česnakas - Sutrintas
  • 2 vnt Morka - Stambiai pjaustyta
  • 1 vnt Cukinija - Stambiai pjaustyta
  • 500 ml Jautienos sultinys - Namuose virtas
  • 200 ml Raudonas vynas
  • 2 v.š. Čili padažas - Naminis
  • 2 v.š. Rabarbarų čatnis - Naminis
  • 200 ml Grietinėlė
  • 2 saujos Voveraitės - Šviežios, rudžiosios ir paprastosios

Patiekalas

  • 1 kg Bulvės - Virtos
  • 4 vnt Agurkai - Naminiai, švieži
  • 4 vnt Pomidorai - Naminiai, švieži
  • 100 g Mėtų želė - Naminė

Gaminimo eiga
 

  • Iš vakaro užmarinuoti mėsą: pipirai, rozmarinas, peletrūnas, čiobrelis, kadagio uogos, trešnių actas, pipirai, aliejus. Palikti per naktį.
  • Į kazaną sudėti mėsą, apskrudinti ir išimti. Sudėti stambiai pjaustytas daržoves: papriką, svogūną, česnaką, morką, cukiniją. Apskrudinti, pasūdyti ir užbarstyti pipirų.
  • Atgal į kazaną sudėti mėsą, užpilti ilgai virtą jautienos sultinį ir raudonąjį vyną. Dėti čili padažą ir rabarbarų čatnį. Lėtai troškinti valandą.
  • Sudėti blanširuotus pomidorus, troškinti dar pusvalandį. Galų gale sudėti šviežias voveraites, užpilti grietinėlę. Troškinti keletą minučių ir viskas.
  • Troškinį patiekti su virtom bulvėm, naminiais agurkais ir pomidorais bei mėtos želė.

Pabaigai…

Troškinys puikiai tinka šaltam vakarui arba šventinei vakarienei. Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Briedienos troškinys, Kamado grilis, Laukinė mėsa, Troškiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating