Brokolių tešlos pica
Gal kam picos? Tikriausiai pagalvojote, kad pica – visiškai nesveikas, nenaudingas ir nemaistingas patiekalas. Ši pica kiek kitokia! Ji puikiai tiks, jei maitinatės sveikai, taip pat, jei valgote viską! Daug sveikesnis, naminis, šiltas ir šviežias pasirinkimas, kurį tikrai galite sau leisti!
Ingredientai
- 1 didelė nurinkta brokolio galva
- 2 kiaušiniai
- 60 g parmezano sūrio
- 60 g mocarelos sūrio
- Priedai: šiek tiek druskos, pipirų -tešlai, mėgiamo padažo, kumpelio, sūrio, daržovių – picos viršui
Gaminimo eiga
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, paruošti kepimo indą.
- Brokolį sutrinti maisto smulkintuvu arba sutarkuoti, sudėti į indą, kurį pašildyti mikrobangų krosnelėje 1-2 min. Tuomet nusunkti skystį.
- Brokolius supilti į dubenį, įmušti kiaušinius, sudėti sūrius, pagardinti druska, išmaišyti ir suformuoti picos pado formą ant kepimo indo. Pakepti orkaitėje 10-15 min, kol padas šiek tiek paruduos.
- Ant apkepto ir sutvirtėjusio pado sudėti visus mėgiamus picos priedus: kumpelį, sūrį, daržoves ir kt. Kepti dar apie 10 min, kol priedai sušils, apkeps ir sūris išsilydys.
Pabaigai…
Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.