
Bulvės, keptos druskoje
Toliau pateiktas ingredientų sąrašas ir recepto aprašymas.
Ingredientai
- mažos bulvės: 500 gramų (plona luobele)
- rupi jūros druska: 500 gramų
- džiovinti rozmarinai: 2-3 šakelės (arba čiobreliai)
- česnako skiltelės: 4-5
- Romos kmynai (kuminas)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia į kepimo skardą plonu sluoksniu priberiame druskos, sudedame bulves bei užberiame likusia druska. Tiek, kad druska bulves beveik visiškai užklotų.
- Tuomet pabarstome džiovintomis žolelėmis (puiku, jei turime šviežių), įsmeigiame į druską kelias česnako skilteles, įberiame porą žiupsnių kumino.
- Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių.
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.