Bulvės su rūkyta šonine ir varškės padažu
Recepto aprašymas ir ingredientų sąrašas pateikti apačioje.
Ingredientai
- Bulvės 10 vnt.
- Rūkyta šoninė 150 g
- Rozmarinas, ilgos šakelės – 5 g (galima ir džiovintą naudoti)
- Varškė 9 proc 200 g
- Petražolės 1 pundelis
- Krapai 1 pundelis.
- Česnakas 2 skiltelės
- Agurkas 1 vnt.
- Jogurtinė grietinė (10%) 150 ml.
Gaminimo eiga
- Bulves gerai nuplauti ir išvirti (bet nepervirti, jos dar turėtų būti šiek tiek kietokos). Atvėsusias bulves perpjauti pusiau, ant kiekvienos uždėti rozmarino šakelę ir apvynioti plonai supjaustyta rūkyta šonine. Kepti min. C temp.
- Kol bulvės kepa, pasigaminu padažą. Varškę ištrinti su jogurtine grietine (blenderio pagalba). Sudėti susmulkintą česnako skiltelę (jei mažos dedu skilteles) ir susmulkintas petražoles bei krapus.
- Viską dar trumpai išsukti su blenderiu. Agurką nulupti, supjaustyti kiek galima mažesniais kubeliais, apibarstyti druska ir suberti į varškės masę, išmaišyti ir galite valgyti su karštomis bulvėmis.
Pabaigai…
Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.