Bulvės su rūkyta šonine ir varškės padažu

Bulvės su rūkyta šonine ir varškės padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Recepto aprašymas ir ingredientų sąrašas pateikti apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Bulvės 10 vnt.
  • Rūkyta šoninė 150 g
  • Rozmarinas, ilgos šakelės – 5 g (galima ir džiovintą naudoti)
  • Varškė 9 proc 200 g
  • Petražolės 1 pundelis
  • Krapai 1 pundelis.
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Agurkas 1 vnt.
  • Jogurtinė grietinė (10%) 150 ml.

Gaminimo eiga
 

  • Bulves gerai nuplauti ir išvirti (bet nepervirti, jos dar turėtų būti šiek tiek kietokos). Atvėsusias bulves perpjauti pusiau, ant kiekvienos uždėti rozmarino šakelę ir apvynioti plonai supjaustyta rūkyta šonine. Kepti min. C temp.
  • Kol bulvės kepa, pasigaminu padažą. Varškę ištrinti su jogurtine grietine (blenderio pagalba). Sudėti susmulkintą česnako skiltelę (jei mažos dedu skilteles) ir susmulkintas petražoles bei krapus.
  • Viską dar trumpai išsukti su blenderiu. Agurką nulupti, supjaustyti kiek galima mažesniais kubeliais, apibarstyti druska ir suberti į varškės masę, išmaišyti ir galite valgyti su karštomis bulvėmis.

Pabaigai…

Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating