Bulviniai blynai su keptu kumpiu

Bulviniai blynai su keptu kumpiu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas apjungia dviejų skonių pasaulius – traškių bulvinių blynų ir sultingo kepto kumpio. Vyro mėgstamiausias derinys, kurį galima pagaminti labai paprastai ir greitai. Puikus pasirinkimas, kai norite kažko gardaus ir sotaus, bet nenorite praleisti per daug laiko virtuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, geriausia nelipni)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Šluotelė (Tešlai maišyti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 4 vnt Vidutinės bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 3 šaukštai Miltai
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Keptas kumpis

  • 400 g Kumpis su oda - Supjaustytas griežinėliais
  • Pagal skonį Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas griežinėliais

Gaminimo eiga
 

  • Sutarkuotas bulves nusausinkite ir sumaišykite su kiaušiniu, miltais, druska ir pipirais.
  • Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Suformuokite blynus iš tešlos ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
  • Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kumpio griežinėlius iki auksinės spalvos ir traškumo.
  • Patiekite bulvinius blynus su keptu kumpiu ir šviežiais agurko griežinėliais šalia.

Pabaigai…

Jei norite daugiau skonio, į blynų tešlą galite pridėti svogūnų arba česnakų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blynai, Keptas kumpis, Sotus patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating