
Bulviniai blynai su malta mėsa
Kaip senai buvau tokius jau kepusi. Iš serijos…kai jau nebežinai ką gaminti, šie bulviniai blynai su malta mėsa puikiai tinka bet kuriam dienos metui. Receptas paprastas, bet labai skanus. Tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o gal net ir pusryčiams.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka bet kokia vidutinio dydžio keptuvė, svarbu gerai įkaitinti)
- Tarka (Bulvėms tarkuoti, stambios tarka)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
Ingredientai
- 4-5 vnt Vidutinio dydžio bulvės - Tarkuotos stambia tarka
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 šaukštai Miltai
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 100 g Malta mėsa - Likusios maltos mėsos likutis
- 2 šaukštai Grietinė - Patiekti su blynais
- Pagal skonį Švieži krapai - Pabarstyti ant viršaus
Gaminimo eiga
- Bulves sutarkuokite stambia tarka ir gerai nuspauskite skysčio perteklių.
- Sumaišykite bulves su kiaušiniais, miltais, druska, pipirais ir malta mėsa.
- Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol blynai bus gražiai auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Patiekite su grietine ir šviežiais krapais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti, pridėdami mėgstamų prieskonių arba pakeisdami maltą mėsą, pavyzdžiui, grybais ar daržovėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 12mg