Bulviniai blynai su mėsos padažu
Bulviniai blynai su mėsos padažu tai patiekalas skirtas bulvių mėgėjams. Šis receptas yra greitai paruošiamas, puikiai tiks pietums ar vakarienei.
Ingredientai
- Tešlai:
- bulvės: 800 g
- svogūnai: 100 g
- kiaušiniai: 1
- miltai: 2 šaukštai
- druska
- aliejus: kepti
- Padažui:
- malta jautiena: 300 g
- svogūnai: 100 g
- Česnakai: 2 skiltelės
- konservuoti pomidorai savo sultyse: 400 g
- grietinė: 2 šaukštai
- aliejus: 2 šaukštai
- prieskoniai
- petražolės
Gaminimo eiga
- Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Svogūnus nulupkite ir taip pat sutarkuokite, supilkite į bulvių masę. Kartu berkite miltus, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynus.
- Padažui svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Mėsą pakepkite keptuvėje apie 10 minučių, nuolat maišydami. Paskui suberkite svogūnus ir dar 3 minutes pakepinkite.
- Gardinkite prieskoniais, smulkintu česnaku, su skysčiu sudėkite pomidorus.
- Išmaišykite ir 20 minučių troškinkite.
- Galiausiai sukrėskite grietinę, berkite sukapotų petražolių ir viską išmaišę tiekite su blynais.
Pabaigai…
Visada įkaitinkite keptuvę ar orkaitę prieš pradedant gaminti.