
Bulviniai blynai su moliugu ir pomidorų sriuba
Kartais tinginystė priverčia kūrybiškai panaudoti likučius. Šį kartą bulviniai blynai buvo praturtinti moliugu, o pomidorų sriuba su faršu ir ryžiais likučiais tapo puikiu pasirinkimu vakarienei. Visa tai sujungta su jogurto užuomina ir šviežių svogūnų laiškais.
Reikalingi Įrankiai
- Tarka (Bulvėms, moliugui ir svogūnams tarkuoti)
- Kepimo keptuvė (Blynams kepti)
- Puodas (Sriubai virti)
- Blenderis (Sriubai pertrinti)
Ingredientai
Bulviniai blynai
- 3 vnt Bulvės - Nedidelės
- 100 g Moliugas - Tarkuotas
- 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas rupia tarka
- 1 vnt Kiaušinis
- 0.5 valg. š. Graikiškas jogurtas
- Druska, pipirai - Pagal skonį
Pomidorų sriuba
- 1 vnt Pomidoras - Didelis
- 0.5 vnt Raudona paprika
- 0.5 vnt Svogūnas
- 4 skilt. Česnakas
- 1 vnt Morka
- Faršas su ryžiais - Likučiai
- 1 valg. š. Graikiškas jogurtas - Patiekiant
- Svogūnų laiškai - Patiekiant, galima naudoti petražoles
Gaminimo eiga
- Blynams: sumaišykite tarkuotas bulves, moliugą, svogūną, kiaušinį ir jogurtą. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite keptuvėje, kol blynai taps auksinės spalvos.
- Sriubai: apkepinkite svogūną ir česnaką, įdėkite tarkuotą morką ir papriką, galiausiai pridėkite pomidorą ir faršą su ryžiais. Virkite, kol pomidoras taps minkštas. Supilkite į sultinį ir virkite dar 10-15 minučių. Patiekiant, įdėkite šaukštą jogurto ir apibarstykite svogūnų laiškais.
Pabaigai…
Jei norite skystesnės sriubos, pridėkite daugiau sultinio. Blynai gali būti pateikiami su grietine arba natūraliu jogurtu.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 12gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 20mg