Bulviniai blynai su obuoliais

Bulviniai blynai su obuoliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kaip gaminti šį patiekalą, rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • bulvių: 4 didelės
  • kieti obuoliai: 2 (dideli)
  • citrinos sultys: šlakelis
  • kiaušinių tryniai: 2
  • miltai: 3 kupini š aukštai
  • druska
  • pipirai
  • aliejus: kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia bulves bei nuluptus obuolius sutarkuokime su smulkia tarka, na, ta, kuria paprastai bulvės blynams yra tarkuojamos. Nupilkime skysčio perteklių bei apšlakstykime citrinos sultimis, kad sustabdytumėm oksidacinius bei kitus procesus protingais pavadinimais, kurių dėka mūsų bulvės juoduoja.
  • Tuomet įmuškime kiaušinių trynius, pasūdykime, nepagailėkime pipirų. Gerai išmaišykime. Sudėkime miltus bei dar truputį pasidarbuokime šaukštu.
  • Galiausiai keptuvėje įkaitinkime nekuklų kiekį aliejaus, šaukštu kabinkime bulvių masę, dėkime į riebalus bei truputį suplokime, kad blynas įgautų formą. Kepkime vidutiniame karštyje iš abiejų pusių. Stengiamės išsisukti tik kartą apversdami, mat kuo daugiau kartų blynas atsiguls ant kito šono, tuo didesnį kiekį nereikalingo aliejaus sugers. Iškepusius dėkime ant vienkartinio rankšluosčio, kad atsikratytumėm nereikalingo riebalų pertekliaus. Ragaukime. Skanaus!

Pabaigai…

Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.
Recepto raktažodžiai Blynai, Bulvių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating