Bulviniai grybukai su padažu

Bulviniai grybukai su padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jei bijote eiti į mišką grybų – išsivirkite bulvių! Bulviniai grybukai yra puikus būdas panaudoti likusią bulvių košę. Šis receptas atsirado iš poreikio sukurti kažką įdomaus ir skanaus su paprasta didžkukulių tešla. Rezultatas – skanūs bulviniai grybukai su aromatingu padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Padažui ruošti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
  • Butelis (Grybukų formavimui)

Ingredientai
  

Grybukams

  • 500 g Bulvių košė - Likusios bulvių košės
  • 50 g Krakmolas - Pagal poreikį

Padažui

  • 100 g Rūkyta šoninė - Smulkiai pjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Kapotas
  • 1 vnt Raudona paprika - Smulkinta
  • 1 vnt Čili pipiras - Smulkintas
  • 100 ml Vanduo
  • 50 ml Sojų padažas
  • 1 šaukštas Medus
  • 50 ml Sweet chili padažas
  • 1 sauja Koriandras - Kapotas
  • Keli lapeliai Rukola - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite bulvių košę su krakmolu, kad gautumėte tešlą. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir su stiklinio butelio pagalba išspauskite kotelius, kad gautųsi grybukai.
  • Keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę, svogūnus ir česnaką. Pridėkite smulkintą raudonąją papriką ir čili pipirą, dar pakepinkite porą minučių.
  • Įpilkite vandens ir sojų padažo, užvirkite. Sudėkite grybukus koteliais į viršų ir šlakstykite padažu. Virkite apie 5 minutes, kol grybukai išvirs.
  • Pridėkite medaus ir sweet chili padažo, maišykite, kol padažas sutirštės. Prieš patiekdami, įdėkite kapotą koriandrą ir papuoškite rukolos lapeliais.

Pabaigai…

Kad lengviau būtų išspausti grybukus, butelio kakliuką truputį sutepkite aliejumi.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 20mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 15gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai grybukai, Bulvių košė, Padažas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating