
Bulviniai grybukai su padažu
Jei bijote eiti į mišką grybų – išsivirkite bulvių! Bulviniai grybukai yra puikus būdas panaudoti likusią bulvių košę. Šis receptas atsirado iš poreikio sukurti kažką įdomaus ir skanaus su paprasta didžkukulių tešla. Rezultatas – skanūs bulviniai grybukai su aromatingu padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Padažui ruošti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Butelis (Grybukų formavimui)
Ingredientai
Grybukams
- 500 g Bulvių košė - Likusios bulvių košės
- 50 g Krakmolas - Pagal poreikį
Padažui
- 100 g Rūkyta šoninė - Smulkiai pjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Kapotas
- 1 vnt Raudona paprika - Smulkinta
- 1 vnt Čili pipiras - Smulkintas
- 100 ml Vanduo
- 50 ml Sojų padažas
- 1 šaukštas Medus
- 50 ml Sweet chili padažas
- 1 sauja Koriandras - Kapotas
- Keli lapeliai Rukola - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite bulvių košę su krakmolu, kad gautumėte tešlą. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir su stiklinio butelio pagalba išspauskite kotelius, kad gautųsi grybukai.
- Keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę, svogūnus ir česnaką. Pridėkite smulkintą raudonąją papriką ir čili pipirą, dar pakepinkite porą minučių.
- Įpilkite vandens ir sojų padažo, užvirkite. Sudėkite grybukus koteliais į viršų ir šlakstykite padažu. Virkite apie 5 minutes, kol grybukai išvirs.
- Pridėkite medaus ir sweet chili padažo, maišykite, kol padažas sutirštės. Prieš patiekdami, įdėkite kapotą koriandrą ir papuoškite rukolos lapeliais.
Pabaigai…
Kad lengviau būtų išspausti grybukus, butelio kakliuką truputį sutepkite aliejumi.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 20mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 15gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 30mg