
Bulviniai kukuliai su faršu
Vakar vakare liko šiek tiek bulvių košės ir kepto faršo, tad nusprendžiau iš jų pagaminti šiuos gardžius bulvinius kukulius su faršo įdaru. Kukuliai puikiai tinka su daržovėmis ar mėgstamu padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Faršui kepti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Plaktukas (Bulvėms sutrinti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kepimo skarda (Kukuliams kepti)
Ingredientai
Tešla
- 4 vnt Vidutinės virtos bulvės - Sutrinamos į košę
- 1 vnt Kiaušinis
- Žiupsnelis Druska - Pagal skonį
- Iš akies Krakmolas - Tešlai sustangrinti
Įdaras
- 300 g Keptas faršas - Pagal skonį prieskonintas
Gaminimo eiga
- Sutrinkite virtas bulves iki vienalytės masės, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir krakmolo. Išminkykite tešlą.
- Iš paruoštos tešlos formuokite nedidelius rutuliukus, į jų vidurį dėkite po šaukštą kepto faršo.
- Sutvirtinkite kukulius, kad įdaras neišbėgtų. Išdėliokite ant kepimo skardos.
- Kepkite kukulius įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20-30 minučių, kol gražiai apskrus.
Pabaigai…
Kukulius galima pateikti su mėgstamu padažu, pvz., grietinės arba pomidorų. Taip pat puikiai dera su šviežiomis daržovėmis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg