Bulviniai kukuliai su faršu

Bulviniai kukuliai su faršu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vakar vakare liko šiek tiek bulvių košės ir kepto faršo, tad nusprendžiau iš jų pagaminti šiuos gardžius bulvinius kukulius su faršo įdaru. Kukuliai puikiai tinka su daržovėmis ar mėgstamu padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Faršui kepti)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Plaktukas (Bulvėms sutrinti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Kepimo skarda (Kukuliams kepti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 4 vnt Vidutinės virtos bulvės - Sutrinamos į košę
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Žiupsnelis Druska - Pagal skonį
  • Iš akies Krakmolas - Tešlai sustangrinti

Įdaras

  • 300 g Keptas faršas - Pagal skonį prieskonintas

Gaminimo eiga
 

  • Sutrinkite virtas bulves iki vienalytės masės, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir krakmolo. Išminkykite tešlą.
  • Iš paruoštos tešlos formuokite nedidelius rutuliukus, į jų vidurį dėkite po šaukštą kepto faršo.
  • Sutvirtinkite kukulius, kad įdaras neišbėgtų. Išdėliokite ant kepimo skardos.
  • Kepkite kukulius įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20-30 minučių, kol gražiai apskrus.

Pabaigai…

Kukulius galima pateikti su mėgstamu padažu, pvz., grietinės arba pomidorų. Taip pat puikiai dera su šviežiomis daržovėmis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai kukuliai, Faršas, Lietuviška virtuvė, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating