Bulviniai tarkuotukai su šonine

Bulviniai tarkuotukai su šonine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šviežių bulvyčių tarkuotukai, kaip gamino mūsų močiutės, yra tikra lietuviškos virtuvės klasika. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą, o skaniausias, kai patiekiamas su šoninės ir svogūnų padažu, kuris suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir aromatą. Kiekvienas kąsnis primena vaikystės namus ir tradicijas, kai virtuvėje kvepėjo šviežiais, garuojančiais tarkuotukais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Kepimo puodas (Platus, kad būtų galima lengvai maišyti)
  • Keptuvė (Šoninei ir svogūnams kepti)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

  • 1 kg Bulvės - Šviežios, nuluptos
  • 100 g Šoninė - Supjaustyta mažais gabaliukais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas kubeliais
  • 50 g Miltai - Norint susijungti masę
  • Pagal skonį Druska - Pabarstyti bulvių masę
  • Pagal skonį Juodieji pipirai - Šviežiai malti

Gaminimo eiga
 

  • Bulves sutarkuokite smulkiai tarkai, nupilkite susidariusį skystį, palikdami krakmolą. Sumaišykite tarkuotą masę su miltais, druska ir pipirais.
  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir formuokite mažus tarkuotukus, kuriuos kepkite iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  • Keptuvėje pakepkite šoninę ir svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Šiuo padažu apipilkite paruoštus tarkuotukus.
  • Patiekite karštus su šoninės ir svogūnų padažu. Skanaus!

Pabaigai…

Galima įberti šiek tiek prieskonių pagal skonį, pvz., džiovintų žolelių ar česnako miltelių, norint suteikti papildomą skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 25mgNatris: 300mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai patiekalai, Šoninė, Tradicinis lietuviškas maistas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating