Bulvių apkepas su faršu ir sūriu

Bulvių apkepas su faršu ir sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Savaitgaly svečiavosi vaikai, todėl mamulė paruošė jų mėgstamiausią patiekalą – bulvių apkepą su faršu. Šis patiekalas puikiai tinka šeimyninėms vakarienėms, nes yra sotus ir skanus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Didelė, tinkama sluoksniuoti)
  • Pjaustymo peilis (Bulvėms pjaustyti)
  • Tarka (Sūriui tarkuoti)
  • Folio plėvelė (Kepimo formai uždengti)
  • Plaktuvė (Faršui sumaišyti)

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 1 kg Faršas - Kepsime su prieskoniais
  • 450 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
  • 1.5 kg Bulvės - Pjaustytos griežinėliais
  • 300 ml Grietinėlė - Galima naudoti neriebią arba maišytą su pienu

Prieskoniai ir priedai

  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • Prieskoniai pagal skonį - Druska, pipirai, mėgstami prieskoniai

Gaminimo eiga
 

  • Faršą kepiname su svogūnais, česnakais ir mėgstamais prieskoniais, kol tampa birus.
  • Bulves nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais.
  • Kepimo formą ištepame aliejumi ir pradedame sluoksniuoti bulves, faršą ir tarkuotą sūrį. Sluoksnius kartojame tris kartus, baigiame sūriu.
  • Užpilame grietinėle arba mišiniu iš grietinėlės ir pieno. Uždengiame kepimo formą folija ir kepame 180°C temperatūroje 30-40 minučių.
  • Nuimame foliją ir kepame dar 20-30 minučių, kol viršus gražiai apskrunda ir bulvės tampa minkštos.
  • Išimame iš orkaitės ir patiekiame su grietine.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairius prieskonius pagal savo skonį, pavyzdžiui, papriką, čiobrelius ar baziliką. Sūrio kiekis gali būti reguliuojamas pagal asmeninius pageidavimus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių apkepas, Faršas, Receptai su nuotraukomis, Sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating