Bulvių blynai su mėsa ir grietine

Bulvių blynai su mėsa ir grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie bulvių blynai su mėsa yra puikus tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia traškią bulvių tekstūrą su sultinga mėsa ir gardžia grietine. Patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jo paruošimas nereikalauja daug laiko ir pastangų. Tai yra patiekalas, kurį verta išbandyti, ypač tiems, kurie mėgsta sočius ir skanius valgius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gili keptuvė, tinkama blynams kepti)
  • Tarkavimo įrankis (Bulvėms ir svogūnams tarkuoti)
  • Mentelė (Blynams apversti)
  • Dubenys (Tešlai sumaišyti)
  • Peilis (Mėsai paruošti)

Ingredientai
  

  • 500 g Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
  • 200 g Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 300 g Kiaulienos faršas - Galima naudoti ir kitą mėsą
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 3 v.š. Miltai - Galima pakeisti manų kruopomis
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 500 ml Alyvuogių aliejus - Kepti blynams
  • 100 g Grietinė - Patiekti su blynais

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nulupti ir sutarkuoti. Svogūnus smulkiai supjaustyti.
  • Sumaišyti bulves su svogūnais, faršu, kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais.
  • Įkaitinti aliejų keptuvėje. Suformuoti mažus blynelius ir kepti, kol taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  • Patiekti blynus su grietine.

Pabaigai…

Jei norite dar traškesnių blynų, įdėkite šiek tiek daugiau miltų arba naudokite bulves su mažesniu krakmolo kiekiu. Galite eksperimentuoti ir su prieskoniais, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių blynai, Grietinė, Mėsa, Tradicinis patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating