Bulvių dubenėliai su varške ir padažas su spirgučiais ir grybais
Šis receptas atsirado iš noro pailsėti nuo grybų, bet mano vyras nusprendė kitaip. Bulvių dubenėliai su varške, pagardinti spirgučiais ir grybais, tapo tikru atradimu mūsų virtuvėje. Labai skanu, ypač kai nesitiki nieko ypatingo. Puikiai tinka vakarienei arba savaitgalio pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Padažui gaminti)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
- Šaukštas (Bulvių masės formavimui)
Ingredientai
Bulvių dubenėliai
- 6 vnt Bulvės - Didelės
- 200 g Varškė - Šviežia
- 1 vnt Kiaušinis
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai - Malti
Padažas su spirgučiais ir grybais
- 150 g Grybai - Smulkiai pjaustyti
- 100 g Spirgučiai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 100 ml Grietinėlė - Riebi
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai - Šviežiai malti
Gaminimo eiga
- Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves atvėsinti ir suformuoti dubenėlius, kurie bus užpildyti varške.
- Varškę sumaišyti su kiaušiniu, druska ir pipirais. Gautą masę sudėti į bulvių dubenėlius.
- Svieste pakepinti spirgučius, po to pridėti smulkiai pjaustytus grybus ir svogūnus. Viską pakepti, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
- Supilti grietinėlę ir troškinti dar kelias minutes, kol padažas sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais.
- Bulvių dubenėlius sudėti į lėkštę ir apipilti padažu su spirgučiais ir grybais. Patiekti karštus.
Pabaigai…
Galite pridėti įvairių prieskonių pagal savo skonį arba naudoti kitokius grybus, pvz., baravykus. Taip pat galite eksperimentuoti su padažu, pridėdami grietinėlės arba pieno pagal savo norus.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg