
Bulvių ir grybų troškinys su grietine
Šis patiekalas sujungia paprastus ingredientus iš jūsų sandėliuko – bulvės ir grybai iš šaldiklio. Tai jaukus ir šiltas troškinys su grietine, praturtintas krapais ir universaliais prieskoniais. Puikiai tinka vėsesniems vakarams, kai norisi kažko šilto ir paguodžiančio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė keptuvė su dangčiu)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 500 g Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos kubeliais
- 300 g Grybai - Atitirpinti, supjaustyti
- 200 g Grietinė
- 2 v.š. Krapai - Smulkinti
- 1 a.š. Universali prieskonių mišinys
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepkite bulves, kol jos pradės minkštėti, apie 10 minučių.
- Į keptuvę sudėkite grybų gabalėlius ir toliau kepkite dar apie 10 minučių, kol grybai bus gražiai apskrudę.
- Įmaišykite grietinę, krapus ir universalų prieskonių mišinį. Troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių, kol bulvės ir grybai bus visiškai iškepę.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, patiekite karštą.
Pabaigai…
Šis troškinys gali būti pagamintas ir su kitais grybais, tokiais kaip pievagrybiai ar baravykai. Eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 320kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 20mgNatris: 300mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 20mg