Bulvių ir kiaušinių kugelis keptuvėje
Šis kugelis atsirado iš tingios rudens vakarienės idėjos, kai viskas, kas yra po ranka, susijungia į gardų patiekalą. Įkvėptas kaimiškos virtuvės paprastumo, šis kugelis yra greitas, sotus ir labai skanus. Kepimo procese naudojamas kefyras ir naminė rūkyta šoninė suteikia jam unikalų skonį ir tekstūrą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinkama kepimui su dangčiu, skersmuo apie 28 cm)
- Mentelė (Skirta kugeliui apversti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušinių ir kefyro mišiniui plakti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Tarkavimo įrankis (Bulvėms pjaustyti)
Ingredientai
Bulvės
- 1 kg Bulvės - Nulupkite ir supjaustykite kubeliais
- 100 g Rūkyta šoninė - Smulkiai supjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 4 vnt Kiaušiniai - Plakti
- 500 ml Kefyras - Naudokite natūralų kefyrą
- 1 v.š. Miltai - Kad sutirštintų masę
- Prieskoniai - Druska, pipirai, mėgstamos žolelės
Gaminimo eiga
- Pirmiausia bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite rūkytą šoninę. Kepkite, kol išsiskirs riebalai, tada įdėkite sviesto.
- Pridėkite bulvių kubelius ir kepkite, kol jos taps aukso spalvos. Tada pridėkite svogūną ir česnaką, maišykite, kol suminkštės.
- Plakite kiaušinius su kefyru ir miltais, pridėkite prieskonius pagal skonį.
- Supilkite kiaušinių mišinį ant keptuvėje esančių bulvių ir šoninės. Kepkite ant mažos ugnies po dangčiu, kol masė sutvirtės.
- Patiekite karštą su mėgstama mišraine ar raugintais agurkais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar pridėti šiek tiek sūrio, kad patiekalas būtų dar skanesnis. Mišrainės su marinuotais agurkais ir žirneliais puikiai tinka kaip garnyras.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg