Bulvių ir morkų apkepas su rūkytu kumpiu

Bulvių ir morkų apkepas su rūkytu kumpiu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Čia surašiau savo receptą. Jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 55 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 600 g bulvių,
  • 800 g morkų,
  • 1 svogūnas,
  • ryšelis petražolių,
  • 250 g rūkyto kumpio,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • 200 g grietinėlės,
  • 150 g fermentinio sūrio.

Gaminimo eiga
 

  • Bulves bei morkas nuskuskite ir nuplaukite.
  • Morkas supjaustykite skridinėliais, bulves – nedideliais kubeliais.
  • Nuluptą svogūną ir kumpį irgi supjaustykite smulkiais kubeliais.
  • Petražoles nuplaukite, sausai nupurtykite, smulkiai sukapokite.
  • Viską sumaišykite, suberkite į riebalais išteptą apkepo formą, pasūdykite, įberkite pipirų, užpilkite grietinėle.
  • Apkepą pašaukite į vidurinę iki 175 laipsnių C įkaitintos orkaitės lentyną ir kepkite 1 val. 15 min.
  • Likus 20 min. iki pabaigos apibarstykite stambiai tarkuotu sūriu.

Pabaigai…

Būkite kantrūs ir atidūs, ypač gamindami sudėtingus patiekalus.
Recepto raktažodžiai Apkepai, Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating