Bulvių ir morkų apkepas su rūkytu kumpiu
Čia surašiau savo receptą. Jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Ingredientai
- 600 g bulvių,
- 800 g morkų,
- 1 svogūnas,
- ryšelis petražolių,
- 250 g rūkyto kumpio,
- maltų juodųjų pipirų,
- 200 g grietinėlės,
- 150 g fermentinio sūrio.
Gaminimo eiga
- Bulves bei morkas nuskuskite ir nuplaukite.
- Morkas supjaustykite skridinėliais, bulves – nedideliais kubeliais.
- Nuluptą svogūną ir kumpį irgi supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Petražoles nuplaukite, sausai nupurtykite, smulkiai sukapokite.
- Viską sumaišykite, suberkite į riebalais išteptą apkepo formą, pasūdykite, įberkite pipirų, užpilkite grietinėle.
- Apkepą pašaukite į vidurinę iki 175 laipsnių C įkaitintos orkaitės lentyną ir kepkite 1 val. 15 min.
- Likus 20 min. iki pabaigos apibarstykite stambiai tarkuotu sūriu.
Pabaigai…
Būkite kantrūs ir atidūs, ypač gamindami sudėtingus patiekalus.