
Bulvių ir silkės užkepėlė
Šis receptas atkeliavo iš senovinės receptų knygos „Didžioji virėja“, kurios pirmas leidimas pasirodė dar 1935 m. Šis paprastas, bet skanus patiekalas yra puikus būdas išnaudoti tradicinius ingredientus, tokius kaip bulvės ir silkė. Mano vyras iš pradžių buvo skeptiškas, bet galų gale susidomėjo ir prisidėjo prie paruošimo, o rezultatas mus abu labai nudžiugino.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Sviestu ištepta)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Svogūnams ir silkei kepti)
- Peilis (Bulvėms ir silkei pjaustyti)
- Dubuo (Kiaušinio plakiniui)
Ingredientai
Ingredientai
- 500 g Bulvės - Virtos, supjaustytos riekelėmis
- 200 g Silkės filė - Apkeptos su svogūnais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas pusžiedžiais, apkeptas
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas su grietine
- 2-3 šaukštai Grietinė - Įmaišyta į plakini
- Žolelės - Kapotos, pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Bulves išvirti, supjaustyti riekelėmis.
- Svogūną, supjaustytą pusžiedžiais, apkepti keptuvėje. Pridėti silkės filė ir dar trumpai apkepti.
- Sviestu išteptoje kepimo formoje dėti bulvių sluoksnį, tuomet – keptą silkę su svogūnais.
- Dubenyje išplakti kiaušinį su grietine, pridėti kapotas žoleles ir pipirus. Šiuo plakiniu užpilti silkę.
- Kepti 200°C temperatūroje apie 20-25 minutes.
- Patiekiant, pabarstyti svogūno laiškais.
Pabaigai…
Naudokite kokybišką silkės filė, kad patiekalas būtų kuo skanesnis. Šį receptą galima pagardinti įvairiomis žolelėmis pagal jūsų skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg