Bulvių ir varškės kukuliai su grybų-špinatų padažu

Bulvių ir varškės kukuliai su grybų-špinatų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nuostalgiškas maistas, kurį aš kartais pavadinu lietuviškaisiais gnocchi’ais. Bulvių ir varškės virtinukai su grybų ir špinatų padažu yra puikus būdas panaudoti likusias bulves. Šis receptas parodys, kaip iš paprastų ingredientų sukurti nuostabų patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vandeniui virti ir kukuliams virti)
  • Keptuvė (Padažui gaminti)
  • Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
  • Šaukštas (Tešlai formuoti)
  • Plakimo šluotelė (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

Kukuliai

  • 500 g Bulvių košė - Likusios nuo vakar
  • 500 g Varškė
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 sauja Miltai
  • Druska - Pagal skonį
  • Juodieji pipirai - Pagal skonį

Padažas

  • 2 vnt Svogūnų ropės - Susmulkintos
  • 2 vnt Porai - Susmulkinti
  • 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti
  • 200 g Špinatai - Šaldyti arba švieži
  • 200 ml Grietinėlė
  • Grybų sultinys - Pagal skonį
  • Džiovinti grybai - Malti, pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Juodieji pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite bulvių košę, varškę, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus, kol gausite minkštą tešlą.
  • Užvirinkite puodą vandens. Iš tešlos suformuokite kukulius ir virkite juos verdančiame vandenyje, kol jie pakils į paviršių.
  • Keptuvėje apkepkite susmulkintus svogūnus ir porus, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Į keptuvę pridėkite pievagrybius ir apkepkite. Tada pridėkite špinatus ir trumpai patroškinkite.
  • Įpilkite grietinėlės ir patroškinkite. Pagardinkite grybų sultiniu, džiovintais grybais, druska ir pipirais.
  • Patiekite kukulius su paruoštu padažu.

Pabaigai…

Tešlai galite pridėti šiek tiek daugiau miltų, jei ji per minkšta. Padažą galite paskaninti įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių kukuliai, Grybų padažas, Lietuviški receptai, Špinatų padažas, Varškės kukuliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating