Bulvių ir varškės kukuliai su grybų-špinatų padažu
Nuostalgiškas maistas, kurį aš kartais pavadinu lietuviškaisiais gnocchi’ais. Bulvių ir varškės virtinukai su grybų ir špinatų padažu yra puikus būdas panaudoti likusias bulves. Šis receptas parodys, kaip iš paprastų ingredientų sukurti nuostabų patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui virti ir kukuliams virti)
- Keptuvė (Padažui gaminti)
- Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai formuoti)
- Plakimo šluotelė (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
Kukuliai
- 500 g Bulvių košė - Likusios nuo vakar
- 500 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 sauja Miltai
- Druska - Pagal skonį
- Juodieji pipirai - Pagal skonį
Padažas
- 2 vnt Svogūnų ropės - Susmulkintos
- 2 vnt Porai - Susmulkinti
- 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti
- 200 g Špinatai - Šaldyti arba švieži
- 200 ml Grietinėlė
- Grybų sultinys - Pagal skonį
- Džiovinti grybai - Malti, pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- Juodieji pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sumaišykite bulvių košę, varškę, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus, kol gausite minkštą tešlą.
- Užvirinkite puodą vandens. Iš tešlos suformuokite kukulius ir virkite juos verdančiame vandenyje, kol jie pakils į paviršių.
- Keptuvėje apkepkite susmulkintus svogūnus ir porus, kol jie taps auksinės spalvos.
- Į keptuvę pridėkite pievagrybius ir apkepkite. Tada pridėkite špinatus ir trumpai patroškinkite.
- Įpilkite grietinėlės ir patroškinkite. Pagardinkite grybų sultiniu, džiovintais grybais, druska ir pipirais.
- Patiekite kukulius su paruoštu padažu.
Pabaigai…
Tešlai galite pridėti šiek tiek daugiau miltų, jei ji per minkšta. Padažą galite paskaninti įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg