![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/bulviu-ir-varskes-vyniotinis-su-kumpiu-paruostas-vyniotinis-500x500.jpg)
Bulvių ir varškės vyniotinis su kumpiu
Šis bulvių ir varškės vyniotinis su kumpiu yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Jis sujungia švelnią varškę, skanų kumpį ir traškias bulves į vieną gardų patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Stačiakampė, išklota kepimo popieriumi)
- Trintuvė (Stambiai tarkai)
- Maišymo dubuo
- Plakimo šluotelė
- Peilis
Ingredientai
Tešla
- 2 vnt Bulvės - Stambiai sutarkuotos
- 1 vnt Paprika - Smulkiai supjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 v.š. Miltai
- 4 vnt Kiaušiniai - Lengvai suplakti
- 1 v.š. Majonezas
- 160 g Fermentinis sūris - Stambiai sutarkuotas
Įdaras
- 300 g Varškė
- 4 skiltelės Česnakas - Sutrintas
- 1 vnt Kiaušinis
- 120 g Virtas kumpis - Smulkiai supjaustytas
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Bulves, papriką, svogūną ir sūrį sutarkuoti per stambią tarką, sultis išspausti ir nupilti. Sumaišyti su plaktu kiaušiniu, miltais, majonezu ir druska pagal skonį.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti masę ir kepti stačiakampį blyną 200°C temperatūroje 30 minučių.
- Varškę, česnaką, kiaušinį, druską ir pipirus sumaišyti iki vientisos masės. Iškeptą blyną aptepti šiuo kremu ir uždėti kumpio sluoksnį. Susukti vyniotinį ir kepti 200°C temperatūroje 20 minučių.
- Atvėsinti ir pjaustyti porcijomis. Skanaus!
Pabaigai…
Šis vyniotinis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Galite eksperimentuoti su skirtingais įdarais, pavyzdžiui, naudoti rūkytą dešrą ar kitus mėgstamus ingredientus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg