
Bulvių košė su kepta vištiena ir grybų padažu
Šis receptas sukurtas greitai ir skaniai vakarienei. Pakepinau likusią bulvių košę su gabaliukais vištienos krūtinėlės ir pievagrybiais, sukūriau kreminį padažą, kuris puikiai dera su keptais bulvių blynais. Šis patiekalas puikiai tinka, kai norisi kažko naminio, tačiau neturite daug laiko maisto gaminimui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakepinti bulvių košę ir vištieną)
- Peilis (Vištienai ir grybams pjaustyti)
- Šaukštas (Maišyti padažą)
Ingredientai
Patiekalui
- 300 g Bulvių košė - Vakarykštė
- 200 g Vištienos krūtinėlė - Supjaustyta mažais gabaliukais
- 100 g Pievagrybiai - Pjaustyti
- 100 ml Grietinėlė - Padažui
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Prieskoniams
Gaminimo eiga
- Keptuvėje pakepinkite vištienos gabaliukus, kol jie taps auksiniai. Pridėkite pievagrybius ir toliau kepinkite, kol grybai suminkštės.
- Supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Kitame keptuvėje pakepinkite bulvių košę, kol ji taps traški išorėje.
- Patiekite vištienos ir grybų padažą kartu su bulvių koše ir mėgaukitės.
Pabaigai…
Patiekalas puikiai dera su raugintais agurkais arba šviežiomis daržovėmis. Galite pridėti daugiau grietinėlės, jei norite, kad padažas būtų tirštesnis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg