Bulvių košė su kepta vištiena ir grybų padažu

Bulvių košė su kepta vištiena ir grybų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas sukurtas greitai ir skaniai vakarienei. Pakepinau likusią bulvių košę su gabaliukais vištienos krūtinėlės ir pievagrybiais, sukūriau kreminį padažą, kuris puikiai dera su keptais bulvių blynais. Šis patiekalas puikiai tinka, kai norisi kažko naminio, tačiau neturite daug laiko maisto gaminimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Pakepinti bulvių košę ir vištieną)
  • Peilis (Vištienai ir grybams pjaustyti)
  • Šaukštas (Maišyti padažą)

Ingredientai
  

Patiekalui

  • 300 g Bulvių košė - Vakarykštė
  • 200 g Vištienos krūtinėlė - Supjaustyta mažais gabaliukais
  • 100 g Pievagrybiai - Pjaustyti
  • 100 ml Grietinėlė - Padažui
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Prieskoniams

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje pakepinkite vištienos gabaliukus, kol jie taps auksiniai. Pridėkite pievagrybius ir toliau kepinkite, kol grybai suminkštės.
  • Supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kitame keptuvėje pakepinkite bulvių košę, kol ji taps traški išorėje.
  • Patiekite vištienos ir grybų padažą kartu su bulvių koše ir mėgaukitės.

Pabaigai…

Patiekalas puikiai dera su raugintais agurkais arba šviežiomis daržovėmis. Galite pridėti daugiau grietinėlės, jei norite, kad padažas būtų tirštesnis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Greitas receptas, Grybų padažas, Vištienos krūtinėlė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating